Spännande platser i Skandinavien

Upptäck Tønder i södra Danmark

Tønder är en liten stad i södra Danmark som har blivit känd för sin musikfestival. Och det är klart, om du kan åka dit för att ta del av festivalen finns det mycket att se fram emot. Det kommer band och artister från världens alla håll för att spela på festivalen. Det är inte ovanligt med musikgrupper från Storbritannien såväl som USA och de skandinaviska länderna.

Passa på att upptäcka den danska staden och dess klassiska hus. Tønder ligger nära Møgeltønder som du kan försöka uttala namnet på. Møgeltønder är också en vacker och klassisk dansk stad. Den har en huvudgata med kullersten och fina butiker. Längsmed denna huvudgata finns det röda tegelstenshus. Har du sett serien Matador kommer det att kännas bekant.

Vi på Nordviken tycker också att du ska passa på att åka till Schackenborg Slot om du är i Tønder. Där kan du få en rundvisning i det gamla slottet. Sedan går det bra att fika eller äta en större måltid i slottets trädgård. Perfekt för hela familjen eller för ett gäng ungdomar som tar en paus från festivalens musikshower.