Spännande platser i Skandinavien

Sveriges lyxigaste hotell är Grand Hotel

Om vi på Nordviken ska utse ett hotell som det lyxigaste i Sverige så finns det flera alternativ som alla är bra val, men det blir förstås Grand Hotel. Egentligen ska det ju stavas Grand Hôtel för det här är ett hotell med anor. Bara byggnaden är ett konstverk att skåda och den ligger vackert vid kajen där du har de fina skärgårdsbåtarna att hoppa ombord på för en fin utflykt i Stockholms skärgård.

Grand Hotel är kändisarnas och de rikas första val då de ska bo på hotell i Stockholm. Den som inte har en enorm inkomst får kanske se sig om efter lån utan UC för att få råd med en natt! Hotellet har förekommit i film och numera finns det ju en drös av Youtube-projekt som handlar om att utforska detta lyxiga hotell.

Perfekt läge för ett hotell i Stockholm

Det går ju inte att konstatera annat än att Grand Hôtel har perfekt läge med utsikt över Strömmen såväl som Gamla stan. Det är gångväg till alla attraktioner i City. Kungliga Slottet ligger också synligt från hotellet. Om du har ett rum som vetter mot utsikten kanske du stannar där hela dagen bara för att blicka ut.

Vad gäller mat på hotellet så är den i toppklass. Du får fantastiska rätter och det går att beställa room service och äta på fin duk på rummet. Det finns två restaurangdelar på hotellet, Marbaren och Rutabaga. Det går att besöka hotellet enbart för att testa maten. Men återigen, det är inte billigt. Du kan få en månad på spa i Blekinge skärgård för samma pris!

Här kan vi se när Mauri bor på Grand Hotel en natt i lyxsvit: