Spännande platser i Skandinavien

Abisko är ett fantastiskt resmål i Sverige

Om du frågar oss på Nordviken om vi har ett favoritresmål i Sverige så blir det Abisko. Det handlar förstås om Lappland och en möjlighet att se norrsken beroende på när du väljer att ta dig hela vägen upp till denna nordliga del av Sverige. Abisko är en nationalpark och by som ligger skyddad av bergen som finns omkring.

Att Abisko ligger omgiven av berg är också en anledning till att det blir möjligt att se norrsken så tydligt. Vinterkvällar i Abisko går det att ta sig till Aurora Sky Station där du kan observera himlen. Om månen inte skiner för starkt lär du se det gröna skenet. Det är spännande att åka upp i liften och fantisera om vad du kommer att få se.

Det häftiga med Abisko och norrsken är att du inte behöver oroa dig för att det inte skulle bli något norrsken. Frågan är snarare om du kommer att se det. Och det här beror på den väderlek som gäller. Därmed är det klokt att lära sig lite mer om norrsken och vilket väder som är mest gynnsamt för att se det. Se sedan på väderleksrapporten och försök få till en så spontan resa till Abisko som bara möjligt för att få bästa möjliga chans att se norrsken.