SE (POLAR)CH Nordvikens Kuling S44768/2009 Född 090616          

e. SE(POLAR)CH Fenrisulven Faste u. SE(POLAR)CH Nordvikens Gippa 

Kuling är en springglad och mycket trevlig hund som springer i alla positioner i spannet, mest som ledarhund. Farthöjare!

2011 gjorde Kuling premiär i tävlingsspåret, dels på SHAM-draget i 4-spann sprint och dels i 6-spannsklassen på Ryssjön Open där han också fick ett 1:a pris. Han är har en självskriven plats i tävlingsspannet, och har varit med på många tävlingar i alla discipliner (sprint, medel- och långdistans). 

2012 var Kuling med på bland annat SHAM-draget i Nornäs, en medeldistanstävling 2 x 45 km där teamet slutade på en mycket glädjande 2:a plats.

2013 ingick Kuling i spannet när Annica körde Siberian huskymästerskapet i Lillholmsjö, 8-spannsklassen och han var självskriven i spannet när Nisse som lagkapten var med och körde Vindelälvsdraget i Team Siberian husky.

2014 var Polarhundmästerskapet i Orsa-Grönklitt Kulings första tävling där spannet sprang in en 2:a placering i öppenklass medeldistans. Nästa tävling var Polardistans 300, där spannet glädjande även där kom på en 2:a plats. Årets sista tävling blev Bäver Open 6-spann sprint, en distans som spannet inte var farttränade till, men ändå gjorde ett fint resultat.

2015 inledde Kuling tävlingsåret som ledarhund på Vildmarksracet och han var självklar som ledarhund även på Polarhundmästerskapet i Orsa som slutade med en 1:a plats.

2016 började för Kuling som ledarhund i Vildmarksracet, och på årets andra tävling Polarhundmästerskapet gick han som teamdog när teamet tog hem guldet.

Kuling är Svensk Polarhundchampion och har två cert från utställning samt 6 reserv-cert.

 

Kuling
Kuling.html (9.08KB)
Kuling
Kuling.html (9.08KB)