SE(POLAR)CH Nordvikens Chena SE17649/2012 Född 2012-01-20

e. SE(POLAR)CH Fenrisulven Faste u. Inca av Vargevass   

Chena är dotter till Fenrisulven Faste som var en ledarhund av yppersta klass. Hennes mor Inca av Vargevass har varit en mycket duktig draghund på olika positioner i spannet men är nu pensionerad och lever ett behagligt pensionärsliv.

Chena är en mycket glad och trevlig tik. Hon har en mycket god potential och går på alla spannets positioner. 2014 var Chenas första tävlingssäsong, och hon var med i spannet vid 3 av de tävlingar som kördes -  Polardistans (långdistans) sam sprinttävlingarna Polarhundmästerskapet + Bäver Open.

2015 inledde Chena tävlingsåret på Vildmarksracet (70 + 50 km). Vid Polarhund-mästerskapet samma år ingick Chena i teamet som sprang i Medeldistansklassen 2 x 40 km och med en 1:a plats kvalificerade hon sig till titeln Svensk Polarhundchampion, SE (POLAR)CH.

Vi har inlett ett samarbete med kennel Night Trail, vilket betyder att de lånade Chena för avel, och 23 oktober 2015 föddes där Chenas första kull valpar. Pappa till  de 6 valparna är SE(POLAR)CH Nordvikens Gasten

Chena kom snabbt i form efter sina valpar, och redan till Polarhundmästerskapet 2016 var hon i bästa tävlingskondition och platsade väl i spannet som där tog hem segern i 8-spann sprint. 

Fairbanks Princess Chena, registrerad 1930


Chena och Chena, över 80 år mellan bilderna! 

I Bob & Pam Thomas fantastiska bok om Leohhard Seppala hittade vi en bild på Fairbanks Princess Chena som var den första siberian huskyn som registrerades i Amerikanska 

kennelklubben 1930. 

När Nordvikens Chena föddes 2012 var hon först ut i kullen, och vi namngav henne efter Princess Chena som enligt uppgift var en fantastisk ledarhund. 

Så kul att nu få se en bild av henne, och att det absolut finns likheter mellan de båda!

Nordvikens Chena, född 2012Klicka för att ladda ner Chenas stamtavla
SKK HUNDDATA - stamtavla.html (9.38KB)
Klicka för att ladda ner Chenas stamtavla
SKK HUNDDATA - stamtavla.html (9.38KB)