Händelser och nyheter från Nordvikens kennel 2015

20 augusti


Om allt går som planerat så väntas valpar efter vår tik SE(POLAR)CH Nordvikens Chena och SE(POLAR)CH  Nordvikens Gasten runt den 20 oktober. Klicka på respektive hunds namn för mer information om dem.

Vi har inlett ett samarbete med kennel Night Trail, vilket betyder att de förhoppningsvis kommer att ha en kull siberian husky-valpar senare i höst då Chenas valpar ska födas där.  

Du är välkommen att kontakta både kennel Night Trail  och oss, och om du har mer specifika frågor om hundarnas egenskaper är det i första hand oss du ska vända dig till. Kontaktinfo Kennel Night Trail: Karina Andreasen mobil +46 730 63 80 99
14 augusti

Annica har under sommaren vidareutbildat sig som domare och blivit auktoriserad på ytterligare raser. I juli blev det auktorisation på raserna borzoi och irländsk varghund och idag kom det bekräftelse från SKK med auktorisation på raserna italiensk vinthund, faraohund och rysk europeisk lajka. 

Nästa domaruppdrag är i samband med Finska kennelklubbens internationella utställning i Tervakoski 29-30 augusti 2015.


12 augusti

Vi har inlett ett samarbete med kennel Night Trail, vilket betyder att de förhoppningsvis kommer att ha en kull siberian husky-valpar senare i höst. Vår tik SE (POLAR)CH Nordvikens Chena SE17649/2012 har nyligen börjat löpa och hon väntas paras med SE (POLAR)CH Nordvikens Gasten. Klicka på respektive hunds namn så kommer du till deras egen sida. Du är välkommen att kontakta både kennel Night Trail  och oss, och om du har mer specifika frågor om hundarnas egenskaper är det i första hand oss du ska vända dig till. Kontaktinfo Kennel Night Trail: Karina Andreasen mobil +46 730 63 80 99


14 april, Frigga är parad 

Vi har nu parat Frigga (Fenrisulven Frigg) med Nordvikens Kuling, förhoppningsvis väntas valpar i mitten av juni.

Både Frigga och Kuling är fantastiskt duktiga ledarhundar som båda höjer farten i spannet samt är duktiga på kommando. 

De har genomfört tävlingar som Polardistans 300, Vildmarksracet, Polarhundmästerskapet mm. 

De är utställda med certifikat samt svenska polarhundchampions, SE (POLAR)CH

Se fler bilder på Frigga och Kuling under Planerade kullar

Klicka här för att kontakta oss!


2 februari, Svenska Polarhundmästerskapet 


Svenska Polarhundmästerskapet är Svenska Polarhundklubbens, SPHKs, traditionella mästerskap. För andra året i rad var tävlingen förlagd i Orsa Grönklitt, vilket är både roligt och utmanande. Roligt för att det ger möjlighet att visa upp sporten för en publik som inte själva har draghundar, och utmanande av samma anledning! 

Vi hade turen att få ett boende på den vackra fäbodvallen från 1600-talet, Tallhed, ett fantastiskt trevligt boende i härlig miljö.

Nisse startade i medeldistansklassen öppen-klass, som var utlyst till max till 10 hundar i spannet. I Nisses team ingick Kuling, Frigga, Onyx, Bonzo, Castor, Pluto, Tufsing, Chena, Floyd och Freja. Läs Nisses berättelse om tävlingen på sidan Dragtävlingar 

Stort tack till SPHK/Gävle Dala för ett jätte-trevlig arrangemang!

Nya Polarhundchampions

Med helgens fina resultat kan vi konstatera att tre av våra hundar kvalificerat sig för Svenskt Polarhundchampionat, SE (POLAR)CH: Nordvikens TufsingNordvikens Chena och Fenrisulven Frigg (Frigga).

Detta innebär att 44 hundar som fötts på Nordvikens kennel har blivit Polarhundchampions. Dessutom har vi ägt, tränat och tävlat fram 7 hundar som fötts upp på andra kennlar som erhållit samma titel. Titlar är egentligen ganska ointressant, men kan ge en fingervisning om den enskilda hundens egenskaper.


26 januari, Nordvikens Tolga
 Under helgen har det återigen varit draghundstävling i Nornäs, men vi hade ingen möjlighet att delta denna gång. Däremot kan vi glädja oss med Sofia Holmgren som körde i 4-spanns klassen och fick godkänt 2:a pris på sina hundar. I Sofias spann ingick Nordvikens Tolga, som med helgens meritering nu uppfyllt alla krav för Svenskt utställningschampionat, SE UCH. Tolga blir därmed den 24:e utställnings-champion i ordningen som fötts på Nordvikens kennel.
 

Grattis säger vi till Sofia och fina Tolga!                                       På bilden: SE UCH Nordvikens Tolga


17 januari, Vildmarksracet i Nornäs
 För 3:a året arrangerades den trevliga tävlingen Vildmarksracet i Nornäs.        

Det är en mycket intressant tävling som körs på 2 stycken slingor, i år var det ca 70 km första varvet och 50 km 2:a varvet. Ett obligatoriskt stopp på 4 timmar ingår. Vi bodde i Nornäs gamla skola som är omgjord till B&B. Med endast 500 meter mellan boende och startlinjen fick vi även i år hjälp av Mats Eliasson som med sin scoter bromsade ned spannet fram till starten. Termometern stod på  -1 grader när Nisse och teamet gav sig ut  i öppenklass C.  

Det var en förhållandevis stor klass med 9 deltagare. Skoj med så många siberian husky! I led var Frigga och Kuling. Övriga hundar i spannet var Bonzo, Gasten, Fender, Gippa, Floyd, Onyx, Kutter, Chena, Seite och Freja.

Första rundan gick riktigt fort fram till ca 60 km. Spann efter spann kördes om, och hundarna var riktigt taggade. Om det var den varma temperaturen eller något annat är osäkert, men i kombination med den höga farten blev Kutter och unge Seite trötta och fick helt enkelt åka släde. Inte så enkelt med en Danler... I det läget började de omkörda spannen komma ikapp. Så kan det gå. På checkpoint åt alla hundar med god aptit, och de fick tillfälle att vila några timmar i halmen. På denna tävling får handlers hjälpa till med att pyssla om hundar, vilken känns väldigt bra! Under de fyra timmars paus, som var obligatorisk, hann Nisse även med god marginal med en trevlig och social stund tillsammans med andra mushers i Nornäs Bystuga.   

Av olika anledningar valde Nisse att starta ut 2:a slingan med 7 hundar. I pannlampans sken gick det med bra fart, och spannet korsade mållinjen 21:36 efter en totaltid på 7 timmar och 35 minuter.      

Totalt slutade teamet som nr 2 i klassen och bästa svenska siberian husky-spann. Det var verkligen överraskande eftersom två hundar fått åka släde, och Nisse räknar med att ha förlorat ca 30 minuter på detta. Alla hundar, inklusive de som inte var med på 2:a slingan, var mycket pigga efter en natts vila.

Denna tävling kan verkligen rekommenderas för alla som är intresserader av att köra lite längre sträckor. I mycket avspänd miljö finns alla möjligheter att lära sig  lite av vad långdistans-körning kan innebära. Se mer information på www.vildmarksracet.se