Händelser och nyheter från Nordvikens kennel 2016

 13 maj, ny svensk Polarhundchampion

SE(POLAR)CH Nordvikens Molinka Bilden är hämtad från Andreas Sandes fb-sida

Stort grattis säger vi till familjen Sande (Frida, Andreas och Maja-Lina) som nu har fått registrerat svenskt polarhundchampionat, SE(POLAR)CH, på sin duktiga tik Nordvikens Molinka.

Vi vill tacka för att ni tar så väl hand om henne och ger henne ett så innehållsrikt liv med mängder av fjällturer såväl sommar som vinter.


 Det svåraste beslutet av alla...

Detta är det största och svåraste beslut som någonsin fattats på kenneln, ett beslut som vi visste var oundvikligt. Efter 30 år slutar Nisse med draghundsporten på grund av sin dåliga rygg, (Annica körde sin sista dragtävling 2013) och därför håller vi på att avveckla vår kennel. Vi känner stor ödmjukhet över den respons vi har fått, och vi är mycket tacksamma att vi hittat så många bra hem till våra fyrbenta vänner. 

Vi kommer att behålla vår samojedtik Yelena samt vår siberian huskyhane Tufsing. Tillsammans med dem börjar ett nytt liv, men absolut inte utan hundar! Hundar har stått i centrum för oss under så många år, och det engagemanget kommer vi att fortsätta med på flera sätt.  


6-7 februari, Polarhundmästerskapet i Norråker

Frigga och Pluto i led Foto: Eva Mårtensson

Vi har varit i den trevliga byn Norråker många gånger, och då framför allt för att vara med på Beaver Trap Trail. I år arrangerades Svenska Polarhundmästerskapet i byn, och det var som vanligt roligt att träffa alla som mötte upp. Nisse valde detta år att köra 8-spann sprint, en distans på 2 x 16 km. Det är naturligtvis skillnad på att köra kortare sträckor, och träningen blev därför omlagd efter Vildmarksracet. Hundarna var i fin form, så allt såg bra ut.


Läs mer om tävlingen på sidan Dragtävlingar 

16 januari, Vildmarksracet i Nornäs

 För 4:a året arrangerades den trevliga tävlingen Vildmarksracet i Nornäs. I år var det stor oro om tävlingen skulle kunna genomföras på grund av snöbrist. Dagarna före start kom det dock tillräckligt med snö, och med en enastående insats av arrangörerna blev det åter ett Vildmarksrace med den trevliga och avspända miljö som har präglat tävlingen genom åren. 

Det är en mycket intressant tävling som körs på 2 stycken slingor, med ca 70 km första varvet och 50 km 2:a varvet. Ett obligatoriskt stopp på 4 timmar ingår. Termometern stod på  -30 grader när Nisse och teamet gav sig ut klockan 10:13, denna gång med 8 hundar i begränsad klass C. I team sprang Frigga och Kuling i led, samt Pluto, Castor, Bonzo, Sejte, Floyd och Freja i nämnd ordning. Vad som är lite speciellt med denna tävling är att det är "fri start". De tävlande får välja fritt när de vill starta mellan 09:00 - 11:00. Den faktiska starttiden skrivs upp på ett startkort som följer med föraren, och detta gör att starten bli väldigt lugn. 

Vildmarksracet har kommit att bli en riktigt stor tävling för siberian husky, och i begränsad klass var det i år 12 deltagare från flera olika länder. Verkligen kul med ett så stort startfält i en medeldistanstävling som dessutom är inriktad på lite längre distans än vad de flesta medeldistanstävlingar är. Totalt slutade teamet som nr 3 i klassen och bästa svenska siberian husky-spann. 

                                                                                           Foto Björn Andersson

Denna tävling kan verkligen rekommenderas för alla som är intresserader av att köra lite längre sträckor. I mycket avspänd miljö finns alla möjligheter att lära sig  lite av vad långdistans-körning kan innebära. Se mer information på www.vildmarksracet.se


13 januari 

Idag var det genrep inför årets första tävling - Vildmarksracet i Nornäs. 


Följ tävlingen på  http://www.vildmarksracet.se/