Här presenterar vi de utställningar som vi deltagit i under 2014.

Bollnäs 19 oktober

Årets sista utställning, för vår del, blev SPHK Gävle Dalas utställning på Lenninge Herrgård i Bollnäs. Den här tiden på året kan det vara riktigt rusk-väder, men arrangörerna och alla utställare hade vädrets makter på sin sida, vilket innebar att en härlig höstsol värmde. Vi hade med oss samma hundar som till Idre, och även denna gång blev resultatet excellent för alla tre. Både Skipper och Freja fick Reserv-cert, och dessutom avslutades dagen för Skipper med BIS-veteran. Grattis säger vi till Sofia Holmgren och Nordvikens Tolga som fick sitt 3:e cert.

                                       Skipper i Bollnäs 2014, BIS veteran. Foto: Ylwa Malmberg

Idre 20 september

Ännu en gång var SPHKs rasspecial förlagd i vackra Idre. I ett vackert septemberväder ställde vi ut tre av våra hundar: Kuling i bruksklass, Skipper i veteranklass samt Freja i bruksklass. Det var som vanligt en rolig helg med många fina hundar och trevliga människor. Resultatet för vår del var att alla våra hundar fick excellent, och Freja fick dessutom Reserv-cert. Kameran var inte med, så dessvärre blev det inga bilder den här gången! Tack till arrangörerna för ännu en väl genomförd rasspecial!

Sollefteå 16 augusti 

Nu var det återigen dags för utställning, och den här gången var det Svenska Polarhundklubbens Nedre Norra distrikt som stod som arrangör i Sollefteå. Det var en väldigt trevlig utställning i mycket avslappnad miljö, och vi visade Nordvikens Kuling och Fenrisulven Frigg (Frigga). Kuling fick för dagen excellent, CK och Reserv-cert och 2:a bästa hane. Frigga, som gjorde debut i utställningsringen, fick resultatet excellent, CK, CERT och 3:a bästa tik. 

Bilden är vid ringside med Frigga till vänster och Kuling till höger. 

 Svenstavik 2 augusti 

Jämtland/Härjedalens kennelklubb arrangerade nationell utställning i Svenstavik 2 augusti 2014. Vi hade anmält Nordvikens Skipper och Lowlandssleddogs Freja som båda deltog i Bruksklass. 

Dagens domare var Ewa Widstrand. 

Skipper ställdes ut för 4:e gången i sitt 8-åriga liv och fick resultat certifikat och BIM.


 

Freja ställdes ut i bruksklass för första gången, med resultatet certifikat och 2:a bästa tik.

Ånnaboda 29 maj

I samband med Svenska Polarhundklubbens årsmöte i Ånnaboda hölls även den traditionella utställningen som Mälardalens distrikt anordnat just på Kristi himmelfärdsdagen under väldigt många år. I år hade vi anmält två hundar, Lowlandssleddogs Floyd och Nordvikens Chena, båda i bruksklass. Det blev inga bilder direkt på plats, utan fotograferingen fick ske här på hemmaplan.

Dagens domare var Sonny Ström.


 

Floyd ställdes ut i Bruklass med resultat CK och oplacerad i bästa hanhundsklass

Chena gjorde premiär i utställningsringen med resultat Very good i Bruksklass